وی از حضور ۴۸۴ خبرنگار برای پوشش خبری و رسانهای این اجلاس خبر داد و افزود: شرکت کنندگان در این اجلاس، رهبران دینی و یا روسای موسسات مذهبی و آموزشی و همه آنها با امور دینی مرتبط هستند.
پس از آن، اعضای نشست درخصوص موضوع نشست ها، سخنرانان و متن بیانیه به تبادل نظر پرداختند و پیشنهاداتی درخصوص تاریخ و مکان نشست بعدی دبیرخانه کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی قزاقستان ارائه دادند که مقرر شد در نشست دبیرخانه به تصویب برسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کارگروه کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی قزاقستان، ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ با حضور نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف آغاز به کار کرد.
کنگره هفتم رهبران ادیان جهانی و سنتی، (۲۲ تا ۲۴ شهریور) با حضور پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان، احمد الطیب شیخ الازهر مصر، کریل اسقف اعظم روسیه، ارباش رئیس سازمان دیانت ترکیه و الله شکور پاشازاده رئیس اداره مسلمانان قفقاز، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جمهوری اسلامی ایران و سایر نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف برگزار میشود.
منبع: https://www.iribnews.ir/fa/news/3575347/%D8%A2%D8%BA%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D8%B4%D8%B3%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%B1%D9%88%D9%87-%DA%A9%D9%86%DA%AF%D8%B1%D9%87-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%88-%D8%B3%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D9%82%D8%B2%D8%A7%D9%82%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86
نماینده بودیزم راهب جوجو؛ نماینده نظام جوگی در آسیای مرکزی و نماینده هندوئیزم رودراکشا سکریکار؛ دبیر برنامههای روابط بین دینی و تفاهم مشترک از دانشگاه سومایا ویدیاوی هارمند در این اجلاس حضور یافتند.
*حضور ۱۰۰ هیأت دینی در کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی قزاقستان
در ابتدای این نشست رئیس هیأت مدیره مرکز نورسلطان نظربایف توسعه گفتگوی ادیان و تمدنها و کمیسیونر پیشبرد اهداف گزارشی از اقدامات انجام گرفته برای برگزاری هفتمین اجلاس رهبران کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی ارائه داد.
کشیش دیمیتری سافانوف دبیر ارتباطات ادیانی دپارتمان روابط خارجه پاتریارکی کلیسای ارتدکس روسیه، مقام روحانی خالد عکاشه رئیس اداره اسلام شورای پاپی گفتگوی ادیان واتیکان، اسقف یوری نوفگورودوف نماینده فدراسیون جهانی کلیسای لوتری و اسقف کلیسای اونجلیک لوتری در قزاقستان، خانم اسقف جو بایلی ولز نماینده کلیسای انگلستان و اسقف دورکینگ در انگلستان نمایندگان مسیحی این اجلاس بودند.
نمایندگان مسلمان این اجلاس، ضیاء الحق مدیر کل مجمع مباحث اسلامی دانشگاه اسلام آباد پاکستان، خانم زهرا رشیدبیگی رئیس گروه گفتگوی اسلام و مسیحیت ارتدوکس و پروتستان مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بودند.
سارسانبایوف اظهار کرد: این اجلاس با این اهمیت و تعداد شرکت کننده بی سابقه است و حدود ۱۰۰ هیأت دینی در آن شرکت دارند.
أکان رحمیتولین معاون اول وزیر خارجه جمهوری قزاقستان و معاون رئیس دبیرخانه کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی قزاقستان، سیریک یاگیز بایوف معاون وزیر اطلاعات و توسعه اجتماعی جمهوری قزاقستان و معاون رئیس دبیرخانه کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی قزاقستان، بولات سارسانبایوف رئیس هیأت مدیره مرکز نورسلطان نظربایف توسعه گفتگوی ادیان و تمدنها و کمیسیونر پیشبرد اهداف به عنوان نمایندگان جمهوری قزاقستان در این اجلاس شرکت داشتند.
محمد الشحات الجندی نماینده وزیر اوقاف جمهوری مصر و رئیس دانشگاه مصری در قزاقستان نیز دیگر عضو مسلمان این نشست بود.
کارگروه کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی قزاقستان با حضور نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف آغاز به کار کرد.
رئیس هیأت مدیره مرکز نورسلطان نظربایف توسعه گفتگوی ادیان و تمدنها تصریح کرد: احمد الطیب شیخ الازهر مصر و پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان در این اجلاس شرکت خواهند کرد.
در ادامه، معاون وزیر امور خارجه و معاون وزیر اطلاعات و توسعه اجتماعی جمهوری قزاقستان، سخن گفت و گزارشی از وبینارهای انجام شده در طول یک سال گذشته و امور اجرایی این کنفرانس ارائه داد.
پس از پایان نشست گروه کاری، از همه اعضاء برای شرکت در مراسم افتتاح موزه ملی و ادیان قزاقستان که آثار تاریخی این کشور و آثاری از ادیان مختلف در آن نگهداری میشود، دعوت شد.