سالاری با تاکید بر این که دوستی دو ملت تاجیکستان و ایران برای امروز و دیروز نیست بلکه ریشهای به عمق تاریخ دارد، تصریح کرد: دنیا مدت ها است که ما دو ملت هم زبان، هم فرهنگ و هم تاریخ و تمدن را جدای از هم می خواهد. تاریخ نشان میدهد که دشمنان ما همواره درصدد تفرقهافکنی، توطئهآفرینی و تاکید بر جدایی میان ایران و تاجیکستان بوده و هستند.
به گزارش ایرنا، هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تا ۱۵ آبان ماه با حضور بیش از ۵۱ هنرمند در عرصههای مختلف هنرهای تجسمی شامل خوشنویسی، تذهیب، نگارگری، خطاطی و نقاشیخط، سفالگری، مشبک فلز و فیروزهکوبی، دوخت و دوز با نخ و پنبه، بافت فرش و گلیم، شاهنامهخوانی، ورزش زورخانهای و پهلوانی، گروههای مختلف موسیقی کلاسیک و پاپ گروه شهپر در هفته فرهنگی ایران در تاجیکستان به هنرنمایی می پردازند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در دانشگاه ملی ابو عبدالله رودکی با قدردانی از میهماننوازی مردم کولاب، به پیشنه روابط و ریشه مشترک تاریخی و تمدنی دو کشور دوست و برادر ایران و تاجیکستان اشاره کرد و گفت: ایران و تاجیکستان دوستان قدیمی عصر سختیها هستند که تاریخ این دو کشور نشان میدهد همواره مورد حمله، نیرنگ، توطئه دشمنان و بیگانگان بوده است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه در شهر کولاب علاوه بر حضور بر مزار میرسید همدانی و شرکت در گرامیداشت روز تئاتر تاجیکستان، از قلعه تاریخی کولاب بازدید کردند.
وی ادامه داد: اگرچه چند سالی به وسوسه توطئهگران و تفرقهافکنان، فراقی میان ما و شما افتاد اما با درایت و تدبیر بزرگان ایران و تاجیکستان، خوشبختانه این شکاف عمیق و توطئههای بیگانگان، امروز منجر به نزدیکی و دوستی هرچه بیشتر دو کشور شده است.
روزهای فرهنگی ایران علاوه بر پایتخت تاجیکستان در شهرهای خجند، باختر و کولاب نیز برگزار شد.