تسهیلات خرید صنایع دستی | خبرگزاری صدا و سیما

تسهیلات خرید صنایع دستیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما رادیواقتصاد در برنامه روزی نو  از نعمت الله رضایی مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید درباره تسهیلات خرید صنایع دستی پرسش کرد.
سوال: گفته شده که قرار است برای خرید صنایع دستی و تقویت این بخش ۲۰ میلیون وام بدهند. آقای دکتر نعمت اللهی این ۲۰ میلیون واقعیت دارد؟ چگونه می‌پردازید و چه کسانی می‌توانند بگیرند و نرخ سود و بهره آن چقدر است؟
رضایی: من ابتدا مقدمه کوتاهی عرض کنم، مستحضرید که ما عمدتا تسهیلات بانکی و نظام بانکی ما تسهیلات را به تولیدکننده‌ها پرداخت می‌کند و تا الان هم همیشه طبق سیاست‌هایی که وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری داشت عمدتا صنعتگران مورد حمایت قرار می‌گرفتند. اتفاق خوب این که انتهای سال گذشته با حمایت‌های وزیر محترم میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با همکاری صندوق کارآفرینی امید شروع شد مبنی بر این که ما بیاییم سمت تقاضا را تحریک کنیم به جای سمت عرضه، چون ما عرضه به اندازه کافی داریم، ما هم صنعتگران متعدد و توانایی را داریم و هم رسته‌های مختلف صنایع دستی داریم پس ضرورت دارد که ما سمت تقاضا را حمایت کنیم، وقتی سمت تقاضا حمایت شود خود به خود منافعش به سمت صنعتگر می‌رسد، لذا سال گذشته این هماهنگی صورت گرفت که چنانچه افراد بخواهند از صنایع دستی استفاده کنند و خرید داشته باشند مورد حمایت قرار می‌گیرند. ابتدا ما این موضوع را در چند نمایشگاهی که وزارتخانه برپا کرد تست کردیم و همان جا خرید‌هایی که انجام شد مورد حمایت قرار گرفتند و بعد قرار شد که این را گسترش دهیم، روش به این صورت است که ما برای خرید صنایع دستی ۲۰ میلیون تومان به هر کسی که بخواهد صنایع دستی خریداری کند پرداخت می‌کنیم این را آمدیم در دو منطقه‌ای که بحث صنایع دستی در تهران بسیار مشهور است هم خیابان استاد نجات اللهی و هم بازار عودلاجان با فروشندگان آن جا هماهنگی صورت گرفته کسی که بخواهد از آن‌ها خریدی داشته باشد می‌توانند به صندوق معرفی کنند یا مستقیما به صندوق کارآفرینی امید مراجعه کنند و آن جا درخواستشان را داشته باشند ما همان جا یک کارت اعتباری برای آن‌ها صادر می‌کنیم به مبلغ بیست میلیون تومان یعنی با یک مراجعه. آدرس صندوق هم خیابان طالقانی بین چهارراه سرپرست و میدان فلسطین شعبه مرکزی
سوال: نمی‌شد اینترنتی باشد؟
رضایی: خیلی سعی کردیم که این اتفاق بیفتد و داریم این را انجام می‌دهیم، چون از طریق دستگاه‌های پوز خرید‌ها صورت می‌گیرد که بتوانیم شناسایی‌ها را بیشتر داشته باشیم داریم این کار را هم انجام می‌دهیم، ولی برای این که میخواستیم سریع‌تر عملیاتی شود.
سوال: نه وام را از طریق اینترنتی بدهید و کارت را از طریق پست ارسال کنید یا این که بشود از طریق مثلا یکی از بانک‌هایی که مربوط به حوزه شما می‌شود.
رضایی: وقتی ما مصاحبه‌ای می‌کنیم از فردا امکان دارد مراجعه وجود داشته باشد، آن چه که الان عملیاتی است، این است که خدمت شما عرض کردم، فرمایش شما هم کاملا درست است و در دستور کار قرار دارد و داریم انجام می‌دهیم امیدواریم بتوانیم این طرف سال آن را هم نهایی و اعلام کنیم، اما آنچه که الان وجود دارد ما کارت اعتباری ۲۰ میلیون تومانی صادر می‌کنیم که کف آن ۵ میلیون خرید است و سقف آن ۲۰ میلیون است و تسهیلات ۱۲ درصد است به صورت سالانه بازپرداخت تسهیلات است یعنی در ۱۲ ماه بازگشت تسهیلات است و متناسب با آن می‌توانند خریدشان را انجام دهند از فروشگاه‌های صنایع دستی و تاکید ما بر این است که دقیقا از فروشگاه‌های صنایع دستی باشد که کمک کند به بحث تقاضایی که در بازار وجود دارد.
سوال: به علاوه این که زنجیره روشن و شفافی از فعالیت‌ها شکل بگیرد. این ۲۰ میلیون را باید حتما اعتبارسنجی باشد دیگر درست است؟
رضایی: قطعا، بحث این که این طرف حتما در زمینه صنایع دستی پرداخت شود ما کارت اعتباری که می‌خواهیم صادر کنیم با یک برگ چک آن کارت اعتباری را صادر می‌کنیم و در اختیارشان قرار می‌دهیم.
سوال:مسیر منتهی شدن به خرید صنایع دستی مهم است.
رضایی: دقیقا. در واقع این منابع مستقیما در بخش صنایع دستی مصرف شود این نکته اش است.
سوال: برای این کار چقدر سرمایه گذاری شده است؟
رضایی: ما مشکل منابع نداریم، تفاهم نامه با وزارت میراث فرهنگی داریم بالای ۵۵۰ میلیارد تومان بود عمده آن منابع به صنعتگران پرداخت شد بخشی از این را گذاشتیم برای حمایت از بخش تقاضا، لذا مشکلی از بابت تامین منابع در این زمینه وجود ندارد فقط بحث این است که آن فرآیند طی شود که دقیقا منجر به خرید صنایع دستی شود.
سوال: خدا کند که دولت یک لایحه ببرد به مجلس و بگوید که هر کسی که در تجارت صنایع دستی ایران در این حدود ۲۷۰-۲۸۰ رشته و رسته‌ای که می‌تواند صادرات انجام دهد، صادرات کند و نیاز را وارد کند و ببرد به جا‌هایی که ذوق دارد.
رضایی: در این خصوص دوستان بحثی را مطرح کردند مبنی بر این که اگر بحث‌های مربوط به صنایع دستی تا جایی که خاطرم است حتی بحث ارز آن هم خیلی اجباری برای برگشت وجود ندارد یعنی کمی ترغیب شده این موضوع و بحث حمایت از صنایع دستی با این حال آن چه که ما در کشور از دستمان برمی آید این است که قسمت عرضه و تقاضا هر دو را حمایت کنیم، همیشه بخش عرضه حمایت می‌شد الان بخش تقاضا با این هماهنگی‌هایی که صورت گرفته انشاالله بیشتر حمایت شود.
سوال: این تسهیلات از شنبه امکان پذیر است؟
رضایی: از دو هفته پیش امکان پذیر شده است.
سوال: تا پایان سال هم است و بعد از سال چی؟ ادامه پیدا می‌کند؟
رضایی: تا زمانی که منابع وجود داشته باشد که قطعا تا آن طرف سال هم زمان می‌برد این امکان وجود دارد.


منبع: https://www.iribnews.ir/fa/news/3773649/%D8%AA%D8%B3%D9%87%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DB%8C