به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ شهرام امیری با بیان اینکه اصفهان از نظر تعداد آیینهای عاشورایی ثبت ملی شده در کشور بیشترین عملکرد را دارد، افزود: از بیش از ۲۰۰ آیین و آداب و رسوم استان که در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده، حدود یک سوم از آنها مربوط به عزاداری امام حسین (ع) و ماه مُحرم است.
امیری با اشاره به اینکه این آیینها از شهرستانهای مختلف استان اصفهان به ثبت ملی رسیده است، گفت: آیینهای عاشورایی ثبت شده، مُتنوع و شامل انواع سوگواری، برگزاری دستههای عزاداری، نخلبرداری، تعزیه، سقایی و پخت غذای نذری است.
سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان به ثبت ملی چهار آیین ماه مُحرم استان از سال گذشته تا سه ماه نخست امسال اشاره کرد و گفت: این آیینها شامل “نخل گردانی حسینیه محله سرشک باغشهر تاریخی نطنز”، “ذوالجناح گردانی شهر بادرود”، “مرثیهخوانی برای امام حسین (ع) به سبک بحر طویل” و “مرثیهخوانی در سوگ شهادت امام حسین (ع) بر اساس اشعار محتشم کاشانی” است.
از آیینهای عاشورایی ثبت ملی شده در استان اصفهان میتوان به نخلگردانی کاشان و تعزیه خیمهبرداری در شهر نوشآباد اشاره کرد.
همچنین تاکنون حدود ۴۷۰ اثر از جاذبههای گردشگری مذهبی مانند مسجدهای تاریخی، امامزادهها، حسینیهها، آرامگاهها، بُقاع متبرکه، زیارتگاهها و کلیساها در این استان شناسایی شده و به ثبت ملی رسیده است.