جشنواره منطقه‌ای تئاتر فجر، هنرمندان را به گفت‌وگو دعوت می‌کند

وی افزود: خوشبختانه بعد از بحران و همه‌گیری کرونا که بیش از دو سال تئاتر را تحت تأثیر قرار داده بود، شاهد بازگشت هنرمندان به سالن‌های تئاتر هستیم. ماهیت تئاتر به زنده بودن آن است که بتواند بی‌واسطه با مخاطب ارتباط برقرار کند.

چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری کوروش زارعی همزمان با ایام جشن‌های انقلاب در بهمن ماه به میزبانی تهران برگزار خواهد شد.


منبع: https://snn.ir/fa/news/1051645/%D8%AC%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%85%D9%86%D8%B7%D9%82%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A6%D8%A7%D8%AA%D8%B1-%D9%81%D8%AC%D8%B1-%D9%87%D9%86%D8%B1%D9%85%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%DA%AF%D9%81%D8%AA%E2%80%8C%D9%88%DA%AF%D9%88-%D8%AF%D8%B9%D9%88%D8%AA-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF

محمدی درباره برگزاری مجدد جشنواره تئاتر منطقه‌ای فجر پس از ۹ سال توقف، گفت: چند سالی بود بر اساس سیاست‌های اداره‌کل هنر‌های نمایشی کشور، تئاتر منطقه‌ای حذف شده بود و فیلم برگزیدگان تئاتر استان‌ها به دبیرخانه جشنواره ارسال می‌شد و آنجا مورد بازبینی قرار می‌گرفت.

حال بنا به برنامه تقویمی؛ اولین گام جشنواره تئاتر فجر مناطق؛ به میزبانی استان کرمانشاه از ۷ تا ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۱ با حضور هنرمندان استان‌های آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، قزوین، ایلام، همدان، خوزستان و کرمانشاه برگزار می‌شود.

این کارگردان زنجانی مهم‎ترین شاخص و ویژگی این نمایش را متن خوب و روان فرهاد نقدعلی بیان کرد و گفت: کلیت نمایش و ساختار آن کمدی-درام است که برای مخاطب جذابیت دارد. این نمایش به بررسی خرده فرهنگ‌هایی که در جامعه ایران، به مرور تبدیل به رسم شده، می‌پردازد و سعی دارد با زبانی طنز این موارد را به تماشاگر ارائه دهد و از همه مهم‌تر مسئله جایگاه و هویت است که در این متن به صورت نمایش‌درمانی (سایکودرام) مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بازیبنی آثار نمایشی توسط فیلم؛ با اصل تئاتر که هنری‌ست زنده در تضاد است

محمدی ادامه داد: همچنین باید بر این نکته تاکید کنم که برگزاری جشنواره تئاتر منطقه‌ای نشان دهنده عزم هنرمندان تمامی استان‌هاست که با توجه به شرایط سخت سیاسی و اقتصادی حاکم بر کشور؛ با تولید آثار تئاتری تمام تلاش و همت خود را به کار بستند تا با تولید آثار نمایشی اجازه ندهند چراغ تئاتر خاموش شود.

هنرمندان سایر استان‌های کشور طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده با حضور در استان‌های بوشهر، مازندران و فارس به‌عنوان دیگر میزبانان جشنواره منطقه‌ای تئاتر برای راه‌یابی به چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

اصغر محمدی کارگردان نمایش خیر نبینی سعیده که با این اثر به نویسندگی فرهاد نقدعلی به عنوان اثر برتر استان زنجان در بیست‌وهفتمین جشنواره تئاتر منطقه‌ای در کرمانشاه به عنوان اولین استان میزبان این جشنواره که پلی برای حضور آثار در چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر است در گفتگو با خبرنگار تئاتر ایرنا گفت: جشنواره تئاتر منطقه‌ای، زمینه‌ای برای تعامل با دیگر استان‌های ایران است. استان زنجان پیشینه بسیار درخشانی در عرصه هنر‌های نمایشی دارد و این استان استعداد‌های فراوان در همه زمینه‌های هنر‌های نمایشی دارد.

 

بررسی جایگاه و هویت خرده فرهنگ‌ها به زبان نمایش‌درمانی

وی درباره داستان نمایش خیر نبینی سعیده گفت: این نمایش روایت‌گر زندگی خلیل حلبی است که به دلیل مشکلات روحی و روانی، درگیری با مواد مخدر و از طرفی به خاطر اتفاقات هولناکی که در دوران کودکی برایش اتفاق افتاده است در یک آسایشگاه روانی بستری است. او در همین آسایشگاه شروع به روایت و نوشتن خاطرات خود می‌کند که همین نوشتن خاطرات منجر به اتفاق مثبت در زندگی‌اش می‌شود.

۶۰ اثر از ۳۰ استان توسط بازبین‌ها مورد بازبینی قرار می‌گرفت که این اتفاق اصلاً تئاتری نیست. شاید این کار هزینه کمتری داشت، ولی به لحاظ بازخورد و نتیجه اصلاً خوب نبود

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر طی ۹ سال اخیر در بخش مسابقه بزرگ صحنه‌ای؛ سهم مهمی از آثار خود را از میان خیل تولیدات هنرمندان تئاتر سراسر کشور که در جشنواره‌های تئاتر استانی حضور داشته‌اند انتخاب می‌کرد، اما امسال همزمان با برگزاری چهل‌ویکمین دوره این رخداد و بعد از ۹ سال فاصله به سبب برگزار نشدن جشنواره تئاتر فجر مناطق که از آثار برگزیده جشنواره تئاتر استانی در این رویداد پذیرایی می‌کرد و درنهایت آثار برگزیده حاضر در این رخداد به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر ارائه می‌شد؛ بار دیگر بنا به پیشنهاد کوروش زارعی دبیر چهل‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و کاظم نظری مدیرکل هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این رویداد احیا شد و شاهد برگزاری بیست‌وهفتمین جشنواره تئاتر فجر منطقه‌ای خواهیم بود.

وی با بیان آنکه از احیای این جشنواره مانند دیگران هنرمندان تئاتر استان‌ها خوشحال هستم، افزود: این کار باعث می‌شود تئاتر به شکل طبیعی و به صورت زنده برای هیات داوران اجرا شود. همچنین چنین گردهمایی‌هایی سبب می‌شود هنرمندان تئاتر استان‌ها از یکدیگر باخبر شوند که همین امر به نوبه خود اتفاق خوبی است؛ چرا که تعامل و گفتگو منجر به تولید کار‌های بهتر می‌شود.

هنرمندان با تولید آثار نمایشی چراغ تئاتر را در کشور زنده نگه داشتند

جشنواره منطقه‌ای تئاتر فجر، هنرمندان را به گفت‌وگو دعوت می‌کند

لیلا انصاری (منشی صحنه)، رادین و رادمان شب خیز (اجرای نور)، ولی عباسی (مدیر صحنه)، نسرین محمدی (طراح صحنه)، نازنین زهرا محمدی (طراح پوستر)، مسعود پاکتی (دستیار کارگردان)، موسسه دوخت رویا‌های صحنه (مریم بهادری) (طراح لباس) و بهزاد سعیدی (انتخاب موسیقی وخواننده) دیگر عوامل این نمایش هستند.

نمایش خیر نبینی سعیده به عنوان اثر برگزیده جشنواره استان زنجان روز پنجشنبه، هشتم دی ساعت ۱۶:۳۰ در پلاتو تجربه (شهید آوینی) کرمانشاه، به صحنه می‌رود.  در این نمایش مینا عبادی، مسعود پاکتی و، ولی عباسی به عنوان بازیگر جضور دارند.

چنین گردهمایی‌هایی سبب می‌شود هنرمندان تئاتر استان‌ها از یکدیگر باخبر شوند؛ چرا که تعامل و گفتگو منجر به تولید کار‌های بهتر می‌شود

ویژگی مهم برگزاری جشنواره تئاتر مناطق آن است که آثار برگزیده خود را از میان برگزیدگان جشنواره‌های استانی به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی می‌کند. همین گذار و گذر آثار نمایشی از دو رخداد جشنواره‌ای با نگرش داوران متخصص باعث ارتقاء بیش‌از پیش سطح کیفی آثار حاضر در این رویداد می‌شود.