
بروزرسانی: 29 فروردین 1404
حریم خانواده خط قرمز تولیدات تصویری باشد
\xa0
تأکید بر جلوداری در تولید محتوا و ایجاد موج های مناسب
مسلم آقاجان زاده مدیرعامل کانون\xa0نیز با تأکید بر نقش تهیه کنندگان در تولید آثار تصویری غیر سینمایی گفت: اعتماد به تهیه کنندگان در کنار مسئولیت خواهی از آنان، به ویژه در قالب یک تشکل صنفی می تواند به حاکمیت کمک کند تا در نظارت ها و کنترل ها، خیلی از معضلاتی که در سکّوها وجود دارد را حل کند.
وی با اشاره به اینکه فعالان هر حوزه، معمولا تصدی گری آن موضوع را بر عهده دارند اما چون در موضوع تنظیم گری و سیاستگذاری نقشی ندارند با مشکلاتی مواجه می شوند، گفت:\xa0ذی نفعان و فعالان هر گروه از جمله فعالان رسانه های دیداری در موضوع تنظیم گری و سیاستگذاری -با حفظ خطوط قرمز نظام و توجه به قانون اساسی-، باید مشارکت داشته باشند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

سعید ابوطالب\xa0نیز در این نشست صمیمانه با بیان اینکه هم اکنون محتوای رسانه ای، از نیازمندی های ضروری جامعه شده است گفت: الان هر کسی که یک گوشی تلفن همراه در دست دارد در حال تولید یک محتواست، این حجم از نیاز به محتوا، بازار عظیمی از محتوا را ایجاد کرده است که بخشی از این بازار، بازار سیاه است که مستقل از هر سازمانی فعالیت دارد و به راحتی قابل سدّ کردن هم نیست، پس باید در تولید محتوا، جلوداری کرد و موج های مناسب درست کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن انتقاد از برخی از مضامین دارای خشونت در فیلم های شبکه های خانگی، گفت: البته\xa0در همین شبکه های نمایش خانگی فیلم هایی نیز ساخته می شود که به موضوعاتی مانند غیرت، جوانمردی و مردانگی تأکید دارد که مناسب است.
وی افزود: تهیه کنندگان رسانه های تصویری، هزاران ساعت محتوا تولیدی در سال تولید می کنند اما آنگونه که باید، به رسمیت شناخته نمی شوند. آورده فرهنگی و جایگاه آنها خوب دیده نشده است. اولین خواسته این است که میز رسانه های تصویری در شورای عالی\xa0 انقلاب فرهنگی تعبیه شود و به این جایگاه رسمیت داده شود و نظرات تخصصی این اعضا در مصوبات دیده شود. امروز در ساحت خانواده نمایش خانگی در کنار تلویزیون پذیرفته شده است.
\xa0
امیر حسین خرمشاهی\xa0نیز در این نشست با بیان اینکه رسانه مهمترین ابزار نظام برای تحقق اهداف است، اما هیچ قانون حمایتی برای رسانه در طول این چهل سال تدوین نشده است گفت: بسیاری از فعالان تولید محتوا در آثار غیر سینمایی، چون دلسوز و علاقه مند به این حاکمیت و مردم هستند، در این حوزه فعالیت می کنند و خود را وامدار و سرباز حوزه فرهنگ و رسانه می دانند. این در حالیست که ضوابط و قوانین مقرراتی و مالیاتی هیچ تفاوتی میان تولید در سینما و تولید در سکّو ها یا تلویزیون قائل نیست و جایگاهی که می تواند این سیاست های حمایتی را تدوین کند تنها شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
وی افزود: تصویب قوانین حمایتی از فعالان تولید محتوا در رسانه دیداری از نکاتی که در طول این سال ها از آن غفلت شده است و امیدواریم با پرچمداری شورای عالی انقلاب فرهنگی، این مشکل برطرف شود.
منبع: https://ana.ir/fa/news/880136/%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%AE%D8%B7-%D9%82%D8%B1%D9%85%D8%B2-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D8%AF
مهدی فرجی رئیس هیئت مدیره کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری\xa0در ابتدای این دیدار با ابراز امیدواری از اینکه این جلسه نتایج خوب و درخشانی در بر داشته باشد گفت: این کانون سه سال با حضور نزدیک به 500 نفر از فعالان و اعضای شاخص در زمینه تولید محصولات تصویری تشکیل شده است. امروزه اهمیت رسانه در تمامی ابعاد رسانه های تصویری قابل انکار نیست و بسیاری از تأثیرات فرهنگی بر مردم با استفاده از همین رسانه هاست که در تلویزیون، سینما، نمایش خانگی و فضای مجازی به مخاطب ارائه می شود و زندگی و آداب و سنن آنها را تحت ثاثیر قرار می دهد، کانون تهیه کنندگان همه رسانه های تصویری غیر از سینما را تحت پوشش خود قرار داده است و تهیه کنندگان تلویزیون، فضای مجازی و نمایش خانگی عضو این کانون هستند و محصولات متنوعی را تولید می کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تشکیل چهار ستاد بر أساس سند تحول این شورا گفت: در ذیل هر کدام از ستادها، میزهایی برای فعالیت در موضوعات مختلف تشکیل شده است، برای موضوع سینما و نمایش خانگی هم به نظر می رسد باید کمیسیونی برای هنر در ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شود و یک میز برای رسانه های تصویری ذیل این کمیسیون تشکیل شود.
\xa0
\xa0
وی با طرح این سوال که آیا فیلم سازی صرفا برای سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت ساخته می شود یا در ساخت آثار تصویری فرهنگ سازی هم در نظر گرفته می شود، گفت: طبیعتا یکی از اهداف ساخت هر فیلم سرگرمی است، اما باید فرهنگ سازی در حوزه فضلیت یا حکمت را هم در ساخت فیلم در نظر داشت و به بیان دیگر فیلم باید پیام مناسب داشته باشد.
\xa0
وی تأکید کرد: خانواده از مهمترین خط قرمزها در تولید آثار تصویری است که باید مورد توجه باشد. بی توجهی به موضوع خانواده، نظام اجتماعی را نابود می کند، این در حالیست که در بسیاری از کشورهای جهان، مردان ایرانی، به عنوانی مردان خانواده دوست شناخته می شوند.
تجربیات 40 ساله قدرتی را به نظام داده که بتواند اهداف خود را دنبال کند
وی افزود: در سریال سلمان فارسی نیز علاوه بر ساخت 20 هزار متر مربع فضا در شهرک غزالی برای بخش بیزانس این سریال که با نگاه تمدنی و حفظ سرمایه ملی صنعت فیلم و سریال ایران ساخته شده است، تاکنون حدود 17 قسمت این سریال مراحل تدوین خود را گذرانده و تقریبا نهایی شده است. در کانون نیز همه تهیه کنندگان فعال از سنین جوان تا افراد با تجربه حضور دارند و همه این ها به عنوان اعضای یک خانواده، زیر چتر حمایتی کانون قرار گرفته اند.
حسین طاهری، عضو هیات مدیره کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری و تهیه کننده سریال حضرت سلمان فارسی، نیز با اشاره به دغدغه های فرهنگ اسلامی در بین جمع گفت: تجربیات و توانمندی های کسب شده در طول 40 سال فعالیت تصویری، قدرتی را به نظام داده است که بی آنکه نیاز به افراد خاصی داشته باشیم، بتواند اهداف خود را دنبال کند.
\xa0
\xa0
\xa0
\xa0
\xa0
\xa0
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه سال ها فیلم ها و سریال های مختلف، را به صورت منظم دنبال می کند و بعضا با خانواده نیز به تماشای برخی از تئاترها می رود گفت: در کنار برخی از انتقادها،\xa0انصافا فیلم های خوبی در سال های اخیر ساخته شده است و باید گفت که جامعه ما امروز، به فیلم های فاخر طنز نیاز دارد. البته نگاه سخت گیرانه در نقد فیلم مقبول نیست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه حتما باید در حوزه رسانه، حکمرانی شبکه ای مورد توجه باشد گفت: در تدوین سند رسانه های دیداری یا همان "صوت و تصویر فراگیر" نیز تأکید دارم که حتما نظر فعالان این حوزه گرفته شود و مشارکت فعالان در این زمینه در تولید این سند مورد توجه قرار گیرد و هر چه بیشتر به فعالان این حوزه، میدان داده شود و دولت ضمن تسهیل گری امور موانع را برطرف کند.
\xa0
\xa0
حضور تهیه کنندگان در میز تخصصی رسانه های تصویری برای ارائه نظرات در تولید اسناد مرتبط با رسانه های تصویری همچنین تأکید بر حفظ حریم خانواده در تولیدات تصویری از محورهای گفتگو دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اعضای کانون تهیه کنندگان رسانه های دیداری بود.