خاطراتی از معلمان نهضت سوادآموزی دهه شصت
انتشار: شهریور 29، 1401
بروزرسانی: 29 فروردین 1404

خاطراتی از معلمان نهضت سوادآموزی دهه شصت

در برشی از این کتاب می خوانیم: «یکی دو هفته ای از کلاس گذشت. مشغول گفتن املا بودم که یکی در زد. در را باز کردیم و دیدیم یکی از پیرزن های روستا با چادری گل گلی پشت در ایستاده. عصایش را به زمین کوبید و وارد اتاق شد. همه گفتند: «چه عجب حاج خانم اومده اینجا!» پیرزن خوش زبانی بود. می گفتند از زن های متمول روستاست. پسرش دکتر است و آمریکا می نشیند. سراغ من را گرفت. جلوی پایش بلند شدم و خودم را معرفی کردم. جلو آمد. صورت من را بوسید و گفت: «مادر، گوش هام نمی شنوه، شاید به من بخندی، من اومدم اگه بشه درس یادم بدی.»
گفتم: «نه مادر، خنده نداره. شما کار خوبی کردین اومدین. باعث افتخار منه که اومدین کلاس.»
حاج خانم جوراب های ضخیم بافتنی پایش بود. مثل بقیه کنار منقل نشست. با لذت به کلاس نگاه می کرد. کارم که تمام شد گفتم: «حاج خانم چی شده شما یادی از ما کردین؟!»
گفت: «می خوام یاد بگیرم با خط خودم برای پسرم نامه بنویسم.»
دفتر و مدادش را در کیسۀ سفیدِ دست دوزی گذاشته بود. وقتی کیسه را دیدم گفتم: «چقدر جالب درست کردین!»
_ فقط یه مداد و دفتر آوردم. یه کتاب به من می دین؟
_ باید به نهضت بگم براتون بیار»

\xa0به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتاب «به عشق بچه های تو دِه»؛ خاطرات شفاهی آموزشیاران نهضت سوادآموزی کاشان به قلم فاطمه بابایی و توسط انتشارات «راه یار» منتشر و روانه عرصه نشر شد.
بنابرین گزارش، فرمان امام خمینی (ره) برای تشکیل نهضت سوادآموزی در سال ۵۸، فرآیند ریشه کنی بی سوادی در کشور را کلید زد. استقلال و عدم وابستگی در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی در اندیشۀ امام منشاء رفع سایر وابستگی ها و استقلال فکری و هویتی بود...

«به عشق بچه های تو دِه» حاصل 59 ساعت مصاحبه با تعدادی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی دهه شصت در کاشان است. فاطمه بابایی، تحقیق و تدوین این کتاب را برعهده داشته است.

امام، زمینۀ رسیدن به این هدف را باسواد شدن عموم جامعه و سپس رشد فکری آن ها می داند؛ به همین دلیل، فرمان سوادآموزی به مردم را بهصورت نهضت (قیام) و هم افزایی مردمی و بدون قرطاس بازی ارگان ها صادر می کند: «هرکس نوشتن و خواندن ابتدایی را آموخته باشد. برای این امر لازم است تمام بیسوادان برای یادگیری و تمام خواهران و برادران باسواد برای یاددادن بپاخیزید.»

لازم به ذکر است پیشتر نیز کتاب های «دختر تبریز»، «معلم حَسابی» و «من به این آرم اعتماد دارم» درباره خاطرات معلمان و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در دهه شصت توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده بود.



منبع: https://snn.ir/fa/news/1033109/%D8%AE%D8%A7%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B9%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%87%D8%B6%D8%AA-%D8%B3%D9%88%D8%A7%D8%AF%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D9%87%D9%87-%D8%B4%D8%B5%D8%AA