او گفت: در این منطقه تاکنون ۱۴ فصل کاوش انجام شده است که فصل بعدی آن هم از همین ماه آغاز میشود. این کاوشها موجب شده که به شناسایی آثار و دورههای تاریخی آنها اشراف داشته باشیم. یافتههای معماری هم که تاکنون بهدست آمده مرمت و حفاظت میشود.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی الموت با اشاره به وضعیت حفاظت و نگهداری این محوطه باستانی گفت: در این محوطه پایگاه میراث فرهنگی وجود دارد و با حضور دائمی پایگاه تمام اصول مدیریتی برای ثبت جهانی یک اثر رعایت میشود؛ پایش مداوم، حفاظت، مرمت و کاوش از جمله اقداماتی است که برای الموت انجام میشود.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی الموت درباره آخرین وضعیت پرونده ثبت جهانی «منظر فرهنگی الموت»، گفت: سال گذشته پیشنویس پرونده آن را ارسال کردیم و باید اصلاحاتی روی آن انجام دهیم. در حال حاضر با دستور دارابی معاون میراثفرهنگی کشور این پرونده در اولویت است که امسال تکمیل و برای ارسال به یونسکو آماده میشود تا ارزیابان یونسکو هم برای بازدید از آن بیایند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حمیده چوبک با بیان این مطلب گفت: «قلعه الموت» اوایل دهه ۸۰ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شد و از سال ۱۳۹۳ پرونده آن برای ثبت جهانی به یونسکو رفت، اما کارشناسان و ارزیابان یونسکو که به ایران آمدند، پس از مشاهده شرایط ساختوسازها و درختکاریها در محوطه تاریحی الموت، جهانی شدن این اثر را رد کردند. از همین رو، این پرونده با عنوان «منظر فرهنگی الموت» در نوبت بررسی یونسکو قرار گرفت.
چوبک افزود: قدمت یافتههای معماری الموت به دوران حسن صباح (قرن پنجم هجری)، ایلخانی، صفوی و قاجاری مربوط میشود.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی الموت از ارائه پرونده «منظر فرهنگی الموت» به یونسکو در سال ۱۴۰۲ برای ثبت جهانی خبر داد.