
بروزرسانی: 04 اردیبهشت 1404
ساماندهی محوطه پیرامون مسجد کبود تبریز
ساماندهی محوطه پیرامون مسجد کبود تبریز
ساماندهی محوطه پیرامون مسجد کبود تبریز
وی با اشاره به اتمام تملک واحد های مسکونی پیرامون خانه ستارخان تا پایان امسال خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی مجموعه تاریخی گردشگری باغ موزه خانه ستارخان از اوایل سال آینده آغاز می شود.
مسجد کبود با تنوع و ظرافت کاشی کاری و انواع خطوط به کاررفته در آن و به ویژه به دلیل رنگ لاجوردی کاشی کاری های معرق آن به «فیروزهٔ اسلام» شهرت یافته است. سبک معماری این بنا به شیوه آذری است. صحن بزرگ مسجد مربع شکل است که حوضی برای وضو در آن قرار داشت و شبستان هایی نیز جهت پناهگاه مستمندان، و درس خواندن در آن وجود داشته اند.
هوشیار همچنین با اشاره به آغاز عملیات اجرایی صفه جنوبی مقبره الشعرا گفت: عملیات اجرایی صفه جنوبی مقبره الشعرا با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال آغاز شده و مطابق روزشمار نصب شده ۹ اردیبهشت سال آینده به بهره برداری می رسد.
در زلزله سال ۱۱۸۵ شمسی (۱۷۸۰ میلادی) آسیب فراوانی به مسجد وارد آمد و در اثر این زلزله گنبد های مسجد فرو ریخت.
خرابه های مسجد برای بیش از ۱۵۰ سال بدون تعمیر باقی ماند تا آنکه در سال ۱۳۱۸ تعمیرات و دوباره سازی آن باهدف حفاظت و بازسازی بخش های باقی مانده شامل طاق ها و پایه ها آغاز شد. در سال ۱۳۵۵ کار های ساختمانی آن به اتمام رسید.
وی اضافه کرد: مساحت این قطعات تفکیکی چهار هزار و ۵۰۰ متر مربع است که در سال آینده تملک و عملیات اجرایی آن آغاز می شود.
محوطه پیرامونی مسجد کبود تبریز ساماندهی می شود.
شهردار تبریز همچنین در خصوص ساماندهی محوطه پیرامونی مسجد کبود گفت: محوطه این مسجد به عنوان یکی از آثار تاریخی و گردشگری شهر در سال آتی تعیین تکلیف و ساماندهی می شود.
هوشیار افزود: بر همین اساس مطابق وعده داده شده صفه شمالی مجموعه فرهنگی تاریخی مقبره الشعرا در نیمه اول سال تکمیل شد.
ساماندهی محوطه پیرامون مسجد کبود تبریز