«سونوگرافی» و روایت تلخ سقط جنین برای پسرزایی
انتشار: آذر 30، 1402
بروزرسانی: 29 فروردین 1404

«سونوگرافی» و روایت تلخ سقط جنین برای پسرزایی

کارگردان مستندساز معتقد است زنان کارگردان به ویژه گروهی که مستندساز هستند به دلیل اینکه راحت تر با اقشار جامعه و سوژه های فیلم ارتباط برقرار می کنند و به آن ها اعتماد می شود، موفق تر هستند و کافی است که باور شوند.

در گفت وگو با آنا مطرح شد؛

«سونوگرافی» و روایت تلخ سقط جنین برای پسرزایی

مستندساز اردبیلی همچنین در خصوص مشکلات کار برای کارگردانان زن تصریح کرد: با توجه به وظایف متعددی که جامعه برای زنان قائل می شوند، کار در بیرون از خانه همیشه با مشکل مواجه می شود.

این کارگردان تصریح کرد: تکنولوژی های سونوگرافی، آمپول هایی که برای تغییر جنسیت جنین استفاده می شد و رژیم های غذایی من را متحیر کرده بود و این اقدامات برای سست کردن تخمک دختر و در نتیجه تولد پسر انجام می شد.

مرادی که تجربه کارگردانی فیلم های داستانی را دارد، ورود خود به فیلم مستند را از داستان دخترانی که در روستا های اردبیل دچار تجرد دائمی شده اند و نتوانسته اند ازدواج کنند، عنوان کرد و گفت: متوجه شدم نمی توانم چنین واقعیتی را از زبان سینمای داستانی مطرح کنم و در نتیجه داستان «قاری داملار» هر چند برای سینمای داستانی نوشتم، اما بعد برای یک تولید مستند تغییر یافت.

به گفته مرادی حتی مواردی از سقط جنین دختر را مشاهده کردم که وقتی با تشخیص جنسیت نسبت به دختر بودن اطمینان پیدا می کردند، جنین را سقط می کردند.

مستند سونوگرافی به کارگردانی هایده مرادی به موضوع گرایش به داشتن نوزاد پسر تا مرز دخالت در باروری و سقط جنین دختر پرداخته است.

مرادی متذکر شد: چنین معضلی برای کارگردانان زن به مراتب بیشتر است چرا که کار سختی است و وقتی به خود من می گویند که این کار را هر کسی نمی تواند انجام دهد و باور به توانمندی زنان ندارند، برایم حس خوشایندی ندارد.

کارگردان فیلم سونوگرافی تاکید کرد: متاسفانه این اتفاق در تمام دنیا دیده و شنیده می شود و در مستند نیز تاکید کرده ام که تمایل به فرزند پسر به مراتب بیشتر است و زایش پسر در کل کشور و دنیا افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه همه ما به نوعی در جریان موضوع سونوگرافی و تمایل خانواده ها به داشتن فرزند پسر، هستیم، اضافه کرد: بعد از اینکه وارد مرحله تولید شدم و واقعیت را دیدم، متوجه شدم هیچ درون مایه طنزی ندارد و ماجرا بسیار تلخ تر از آن است که تصور می کنیم.

وی افزود: هر چند ما وظیفه مدیریت خانه را متعلق به خود می دانیم و جامعه هم به نوعی آن را به ما تحمیل کرده، اما همین شرایط موجب شده همواره زنان در کار بیرون از خانه با مشکل مواجه شوند.

لازم به یادآوری است، هفدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» به دبیری محمد حمیدی مقدم ۲۷ آذر تا ۲ دی ۱۴۰۲ در پردیس چارسو برگزار می شود.



منبع: https://ana.ir/fa/news/886134/%D8%B3%D9%88%D9%86%D9%88%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%81%DB%8C-%D9%88-%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D9%84%D8%AE-%D8%B3%D9%82%D8%B7-%D8%AC%D9%86%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B3%D8%B1%D8%B2%D8%A7%DB%8C%DB%8C

وی افزود: بنده در این مستند بر اساس مطالعه، تحقیق و پژوهش و بر اساس آمار ثبت احوال عمل کردم و هر چند ماجرای فیلم در استان اردبیل سپری می شود، اما در زیرنویس به آمار ثبت احوال کشوری اشاره کرده ام.

هایده مرادی کارگردان مستند «سونوگرافی» که در هفدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت به نمایش درآمد، در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری آنا تصریح کرد: مدت ها بود موضوع سونوگرافی در ذهن من بود و برخلاف تولیدات قبلی می خواستم این کار را با درون مایه طنز بسازم.

مستند خود زندگی است

وی متذکر شد: در سینمای مستند به صورت عریان می توان واقعیت را مطرح کرد و در مستند جامعه خود واقعی اش است و با شخصیت های واقعی به طرح موضوع می پردازیم.