سینما و تلویزیون و ارتقای هویت ملی و روحیه مقاومت
این پژوهشگر تاریخ معاصر افزود: از نگاه من برای ارتقای هویت ملی و روحیه مقاومت، تولید آثار قوی و تاثیرگذار سینمایی و تلویزیونی بهترین راهکار است. البته درکنار آثار نمایشی، سایر هنرها مثل رمان، موسیقی، هنرهای تجسمی و غیره هم کاربرد دارد اما تأثیر زبان فیلم و سریال بسیار بالاتر است. از حیث محتوایی مرور مسیر طیشده ایران در دو قرن اخیر و به ویژه وقایع منجر به انقلاب اسلامی باید موردتوجه فیلمسازان ما قرار بگیرد. وظیفه برنامهریزان هم این است که بسترهای لازم برای اینگونه تولیدات را فراهم کنند.
وی اظهار کرد: ما اگر از لحاظ علمی و فنی، بهترین برنامههای اقتصادی را تدوین کنیم اما بسترهای فرهنگی آن فراهم نباشد، جامعه هم برای رسیدن به قلههای پیشرفت توانمند نخواهد شد و آن راهحلهای اقتصادی به ثمر نمینشیند. مفاهیمی مثل خودباوری، روحیه مقاومت، فرهنگ قناعت، نظم و انضباط کاری و… که همگی با اهداف اقتصادی پیوند خورده است کاملاً جنبه فرهنگی و آموزشی دارد. بنابراین فرهنگسازی باید به عنوان موتورمحرک برنامه هفتم توسعه، مدنظر برنامهریزان باشد.
این سیاستها در هفت سرفصل «اقتصادی»، «امور زیربنایی»، «فرهنگی و اجتماعی»، «علمی، فناوری و آموزشی»، «سیاسی و سیاست خارجی»، «دفاعی و امنیتی»، «اداری، حقوقی و قضایی» و در ۲۶ بند تنظیم شده و اولویت اصلی آن از نگاه رهبر معظم انقلاب «پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت» است.
راهکارهای فرهنگی برای رسیدن به پیشرفت اقتصادی همراه با عدالت
در همین ارتباط، مسعود رضایی عضو هیئتمدیره دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا عنوان کرد: اگرچه اولویت اصلی سیاستهای ابلاغی برنامه هفتم توسعه، «پیشرفت اقتصادی همراه با عدالت» است اما نباید این نکته را از نظر دور داشت که راهکارهای رسیدن به این پیشرفت اقتصادی، اقدامات فرهنگی است. این موضوعی است که چه در این سیاستهای ابلاغی و چه در بیانات و ابلاغیههای قبلی مقام معظم رهبری نیز بارها بر آن تأکید شده است.
انتهای پیام/۴۱۰۴/
منبع: https://ana.press/fa/news/805955/%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%E2%80%8C%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1-%D9%85%D8%AD%D8%B1%DA%A9-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%87%D9%81%D8%AA%D9%85-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D8%AF
به گزارش خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، دو روز پیش بود که حضرت آیتالله خامنهای در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاستهای کلی برنامه هفتم را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تدوین شده بود به سران سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ کردند.
پژوهشگر تاریخ معاصر معتقد است که فرهنگسازی به عنوان موتور محرک برنامه هفتم توسعه، میتواند بسترساز «پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت» باشد.