طباطبایی با بیان اینکه در پروسه تحقیق و پژوهش مستندات تاریخی کم بود و حساسیت نیز وجود داشت، عنوان کرد: افراد دیگری قرار بود در خصوص حضرت معصومه (س) کار بسازند که انجام نشده بود، اما به تبرک این دو آستان کار انجام شد. ما یک گردآوری ۶ ماهه داشتیم. منابع و روایات متعدد و مختلف بود. یک یا ۲ سال تحقیق و نگارش انجام دادیم.
کارگردان فیلم اختالرضا گفت: این فیلم اولین تولید رسانهای مشترک دو آستان مقدس است. آستانهای مقدس پتانسیل بالقوه و انرژی فراوانی دارند که یکی از رسالتهای آنها تولید کار فرهنگی است. باید ملاحظات رسانهای و همچنین ملاحظات اعتقادی و محتوایی را لحاظ کنیم و اتفاقات را رقم بزنیم. تولید چنین آثاری میتواند این اتفاق خوب را رقم بزند تا خلاء وجود کار در خصوص ائمه پر شود.
استفاده بنیاد امام رضا (ع) از سینما در جریان فرهنگ رضوی
کارگردان فیلم اختالرضا با اشاره به اینکه فیلم مقداری نزدیک به مستند است، تصریح کرد: تلاش ما این بود از تخیل دراماتیک خودمان استفاده نکنیم و حرفی را بزنیم که نزدیک به واقعیت باشد. در فیلمنامهای که تولید شد مشاوران مختلفی داشتیم که تایید اولیه را دادند و وارد تولید شدیم. کار بسیار سخت و مجاب کردن افراد برای صدور اجازه تولید فیلم سختتر بود.
جنبه مستند فیلم «اختالرضا» قویتر است
وی خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این بود رعایت لازم را داشته باشیم و سراغ احساسی کردن کار نرویم، بنابراین جنبه مستند آن قویتر است. تلاش کردیم مستندات تاریخی لحاظ شود.
وی اضافه کرد: عوامل ما علاوه بر قم از شهرهای مختلف حضور داشتند و حتی چند نفر از عوامل ما اهل تسنن بودند. کار صرفا قمی نیست. بسیاری از هنروران با جان و دل و بدون دریافت هزینه کنار ما بودند. از بازیگران فیلم راضی هستم و از عهده نقش برآمدند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مجتبی طباطبایی، شب گذشته ۳۱ اردیبهشت ماه، در حاشیه اکران فیلم خود در جریان نمایش آثار منتخب سینمای ایران در دهه کرامت که در پردیس مهر کوهسنگی برگزار شد، اظهار کرد: فیلم اختالرضا در حد بضاعت ناچیز ماست نه آنچه درخور حضرات معصومین باشد. کار سختیهای خود را داشت. یک تیم همراه داشتیم که توانستیم کار را به این مرحله برسانیم.
طباطبایی در خصوص زمان اکران فیلم بیان کرد: این اکران هنوز با اکران اصلی فاصله دارد. قرار است در سالروز ورود حضرت معصومه (س) به قم که در مهرماه است، رونمایی و اکران محدود یک یا ۲ هفتهای در سینماهای سطح کشور انجام شود. فیلم به عربی ترجمه شده و قرار است در عراق و چند کشور عربی اکران شود که مقدمات آن در حال انجام است. فیلم برای زبانهای مختلف نیز زیرنویس خواهد داشت.
«اختالرضا» اولین تولید رسانهای مشترک آستان مقدس حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)
فیلم اختالرضا به کارگردانی مجتبی طباطبایی در سال ۱۴۰۱ تولید شده است. مجتبی طباطبایی و جعفر ادیب تهیهکننده و مصطفی نیکزاد نویسنده این اثر هستند. محمد قمرزاده، عطا منتظری و محسن ساجدی در این فیلم به ایفای نقش میپردازند.
منبع: https://snn.ir/fa/news/1076593/%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%B6%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF-%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D8%AF-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%D8%B9%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82-%D9%88-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D8%B1%D8%A8%DB%8C
مرتضی سعیدیزاده، مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در ادامه تصریح کرد: بنیاد امام رضا (ع) حرکتی را در حوزه جریان فرهنگ رضوی آغاز کرده تا از فضای سینما، تئاتر و فضاهای فرهنگی هنری استفاده کند. امسال توفیق پیدا کردیم ۶۰ سال سینمای ایران را به نمایش بگذاریم و از فیلمهایی که به حوزه آستان مقدس معصومین ارادت دارند، تقدیر کنیم.
وی عنوان کرد: فیلم اختالرضا روایت تاریخی از ورود حضرت معصومه (س) به ایران و اتفاقات داخل ایران است. باید داستان فیلم مبتنی بر سیره باشد و بازنگری شود. در عین حال که روایت میتواند احساسی باشد، اما ابعاد ورود حضرت معصومه (س) به ایران باید مبتنی بر عقلانیت تشیع بازنمایی شود. امیدوارم در ساختههای بعدی سیره فرهنگ رضوی و حضور زنان در رویکرد مبارزاتی در تاریخ تشیع بیشتر تقویت شود.