وی افزود: در زمان حاضر جمعیت پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش عباسآباد جمعیت زادآور دارد و بسیار ارزشمند است؛ در این منطقه پلنگ ایرانی با تولههایش چندین بار دیده و تصویر برداری و فیلمبرداری شده است. پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده قمصر و برزک نیز پس از سالها حفاظت، برقراری امنیت، احیای طعمهها و زیستگاه، مستندسازی و عکسبرداری شده است.
وی با اشاره به اینکه این گونه ارزشمند در رأس زنجیرههای غذایی قرار دارد، خاطرنشان کرد: پلنگ ایرانی در مناطقی که کوهستانهای قابل توجهی داشته باشد حضور دارد و به طور تقریبی در بیشتر استانهای کشور پلنگ ایرانی به ثبت رسیده است، اما در بعضی زیستگاهها جمعیت غنیتری و در بعضی دیگر جمعیت کمتری دارد.
وی ادامه داد: در پناهگاههای حیات وحش خارو در اردستان و کوه بزرگی در شهرستان نائین که هر دو از پناهگاههای حیات وحش نوپا هستند به لحاظ شاخصهایی مانند تنوع زیستگاه، شرایط تاریخی، توپوگرافی، امنیت، احیا طعمهها و منابع آبی همچنین نمایههای حضوری که یک طعمهخوار دارد، مانند وجود لاشهها و رد پاها میتوان به داشتن پلنگ ایرانی امیدوار بود.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست استان اصفهان اضافه کرد: پناهگاه حیات وحش عباسآباد با ۳۱۰ هکتار وسعت که بخشهای زیادی از آن در شهرستان نائین و بخشهای شرقی آن در خور و بیابانک قرار گرفته است، زیستگاه بسیار ارزشمندی است که برای اولین بار و هشت سال پیش حضور پلنگ ایرانی نیز در آن به همراه دیگر طعمهخواران ثبت شد.
به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان، حسین اکبری اظهار کرد: حوزه کویر در جغرافیای استان اصفهان، زیستگاههای بکر و مناسبی است و میتواند احتمال حضور گوشتخوارهایی بزرگ جثه مانند پلنگ ایرانی در پی داشته باشد.
اکبری ثبت حضور پلنگ ایرانی در مناطق یاد شده را اتفاق مهمی در راستای حفظ تنوع زیستی دانست و افزود: حدود یک ماه پیش یک قلاده پلنگ ایرانی در منطقه شکار ممنوع کلاته در خور و بیابانک مشاهد شد و این اتفاق با ارزشی است که بتوانیم پلنگ را در جغرافیای شمال و شمال شرق استان داشته باشیم.