
بروزرسانی: 29 فروردین 1404
هدف گذاری ثبت جهانی ۵۷ اثر و دو برابر شدن صادرات صنایع دستی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این لایحه هدف گذاری های کمّی تا سال۱۴۰۶ از جمله رساندن تعداد آثار ثبت جهانی به رقم ۵۷ مورد، دوبرابر شدن صادرات صنایع دستی و جذب ۱۵ میلیون گردشگر ورودی به کشور در نظر گرفته شده است.
لایحه برنامه هفتم در حالی از سوی رئیس جمهوری به مجلس ارائه شد که از حدود یک ماه پیش با انتشار پیش نویسی از این لایحه انتقاداتی به مواد مندرج در آن وجود داشت.
با نگاهی گذرا به پیش نویس برنامه هفتم جای خالی میراث فرهنگی در بخشی که به نام گردشگری و صنایع دستی رقم خورده بود کاملا محسوس بود، از این رو کارشناسان میراث فرهنگی پیشنهادهایی برای اصلاح آن با محوریت میراث ارائه دادند که برخی از آن ها در نسخه نهایی اعمال شده است.
نخست آنکه در هفدهمین فصل از برنامه هفتم نام میراث فرهنگی در کنار گردشگری و صنایع دستی جای گرفته و برای نخستین بار در برنامه پنج ساله کشور، میراث فرهنگی در کنار گردشگری و صنایع دستی فصلی جداگانه به خود اختصاص داده اند.
این فصل شامل دو بند ماده کیفی و کمی است که در بخش کمی به افق ۵ساله کشور و رسیدن به تعداد گردشگران ورودی به کشور، تعداد هتل های کشور، موزه های فعال و اثار ثبت در فهرست جهانی و… در پایان زمان برنامه هفتم (۱۴۰۶) اشاره شده است.
\u200bلایحه نهایی برنامه هفتم با اختصاص بندی به میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تقدیم مجلس شورای اسلامی شد.