بروزرسانی: 26 خرداد 1404
پایان مرمت هتل تاریخی صد ساله گیلان نو
مرمت هتل تاریخی گیلان نو تهران پس از ۱۰ سال به پایان رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ مرمت هتل تاریخی گیلان نو با سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد تومانی به پایان رسید.هتل گیلان نو از بنا های قدیمی شهر تهران در محله فردوسی است که در ارائه خدمات اقامتی قدمت طولانی داشته است.این هتل\xa0 تا سال ۱۳۸۳ با کاربری اقامت فعال بود و\xa0 بعد به مدت ده سال متروک شد.
در زمان جنگ جهانی دوم سربازان بسیاری به این بنای تاریخی رفت آمد داشتند و با توجه به تردد زیاد گیلانی ها نام این مهمانپذیر گیلان نو نام گرفت.
این مهمان پذیر صد ساله که حریم میدان مشق و در همسايگی دانشگاه هنر است در سال ۱۳۹۳ از سوی بخش خصوصی خریداری شد که طرح اول آن تخریب و نوسازی با کاربری تجاری بود ولی با ورود معتمدین محلی و شورای محل فردوسی در مسیر مرمت و احیا قرار گرفت.
محمد احمدی دبیر شورا یاری محله ی فردوسی گفت: بخش اول هتل تاریخی گیلان نو در سال ۱۲۹۵ و بخش دوم آن در سال ۱۳۰۵ ساخته شد و براساس برخی مستندات تاریخی این هتل بعد از هتل گیلان خیابان لاله زار به نام گیلان نو آغاز به فعالیت کرد.
وی افزود: این مهمان پذیر تاریخی در سال های اولیه فعالیت خود تبدیل به مکانی دنج و صمیمی برای گردشگران داخلی و خارجی شد و نزدیکی آن به بازار تهران – موزه ملی و میدان توپخانه از اهمیت ویژه ای برخوردار و تا سال ۱۳۸۳ میزبان مسافران و روس تباران بود.
دبیر شورا یاری محله ی فردوسی ادامه داد: بعد از خرید این ملک در سال ۱۳۹۲ مرمت و احیا این بنای صد ساله با هدف حفظ هویت و اصالت تاریخی و مشارکت بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفت.
احمدی با اشاره به کاربری هتل گیلان نو بعد از عملیات مرمت و ساماندهی افزود: این عمارت صد ساله که به روش واچینی يعني چيدمان مجدد مصالح اصلی از قسمت سالم آن مرمت و احیا شده، اکنون با ارائه خدمات گردشگری و اقامتی آماده خدمات رسانی است.
او با اشاره به تاثیرات مثبت مرمت و احیا بافت های تاریخی گفت: هتل صد ساله گیلان نو نماد مهمان نوازی در تهران قدیم است . احیای اثار تاریخی می تواند صرفه ی اقتصادی و گردشگری\xa0 بهمراه داشته باشد.
منبع: https://www.iribnews.ir/fa/news/4425022/%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B1%D9%85%D8%AA-%D9%87%D8%AA%D9%84-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DB%8C-%D8%B5%D8%AF-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87-%DA%AF%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%88