چرا حضرت محمد (ص) بهترین الگو است؟

بار‌ها هنگام قرائت قرآن به آیاتی برخورد کرده‌ایم که از رحمت و رأفت بی‌حد و اندازه خداوند سخن به میان آورده است. صفتی که پیامبر (ص) نیز مظهر آن است. بگذارید این آیه را بخوانیم: «وَ صَلِّ عَلَیْهِمْ إِنَّ صَلاتَکَ سَکَنٌ لَهُم»؛‌ای پیامبر (ص) برای آن‌ها دعا کن، زیرا تو برای آن‌ها آرامشی؛ (توبه، ۱۰۳) یعنی‌ای پیامبر (ص) تو برای آن‌ها رحمتی پس برای آن‌ها دعا کن که دعای مستجاب تو باعث آرامش و سکون آن‌ها خواهد شد.

حال بیایید در چنین روزی با خودمان صادق باشیم و یک مقدار سبک سنگین کنیم که چقدر توانسته‌ایم خودمان را متخلص به سیره پیامبر (ص) کنیم و زندگیمان را بر این اساس بچینیم. البته هیچ گاه برای شروعی دوباره دیر نیست.


منبع: https://ana.press/fa/news/871274/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%AD%D8%B6%D8%B1%D8%AA-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%B5-%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

الگویی حسنه

چرا او خلق عظیم است؟

به مناسبت ۱۷ ربیع‌الاول؛

سراسر زندگی پیامبر (ص) به ویژه در دوران نبوتش گزارش‌های متعددی از مهربانی ایشان گزارش شده است، به خصوص در زمان فتح مکه، با اینکه قریش و مشرکان او را بسیار اذیت کردند، اما حضرت (ص) اوج گذشت و مهربانی‌اش را به نمایش گذاشت.

مهربانی بیش از حد نسبت به امت

پیامبر (ص) آنقدر نسبت به مردم دلسوز و مهربان بود و برای هدایت آن‌ها تلاش می‌کرد که خدای متعال این گونه از شرایط روحی رسولش به ما خبر می‌دهد: «فَلَعَلَّکَ باخِعٌ نَفْسَکَ آثارِهِمْ إِنْ لَمْ یُؤْمِنُوا بِهذَا الْحَدِیثِ أَسَفاً «شاید جان خود را به دنبال آنان، آنگاه که به رسالت تو ایمان نیاوردند از دست بدهید. (کهف، ۶) این آیه به صراحت بیان می‌کند که تلاش پیامبر (ص) برای هدایت امتش تا جایی است که خودش را در پرتگاه نابودی قرار می‌دهد تا مگر بر تعداد هدایت‌شوندگان افزوده شود.

نخستین ویژگی که بسیار در قرآن مجید درباره شخص پیامبر (ص) به صراحت بیان می‌شود، آیه‌ای است که اشاره به الگوی تمام عیار پیامبر (ص) برای تمام اعصار دارد: «لَقَدْ کانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَة»؛ باید آنچه که رسول خدا برای مردم آورده بگیرند و اجراء کنند و آنچه که از او نهی کرده از آن خودداری کنند. (احزاب، ۲۱)

خدا پیامبر (ص) را مایه آرامش بشر می‌داند

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، امروز (سه‌شنبه ۱۱ مهرماه) مصادف با ۱۷ ربیع‌الاول است، روزی که آخرین انبیای الهی متولد شد و با ولادتش خیر و برکت کثیری را برای عالم به ارمغان آورد، سخن از بزرگمردی از تبار ابراهیم خلیل الله است که خداوند به صورت خاص و ویژه این بنده‌اش را دوست دارد، آنچه در ادامه می‌آید اشاره کوچکی به فضائل و کمالات پیامبر اکرم حضرت محمد بن مصطفی (ص) است که خداوند متعال در قرآن کریم به آن پرداخته است. با ما همراه باشید:

دیگر ویژگی برجسته پیامبر (ص) در قرآن کریم با کلیدواژه «خلق عظیم» مطرح شده است: «وَ إِنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ»؛ تو بر خویی بزرگ هستی. (قلم، ۴۰) همچنین در آیه‌ای دیگر خطاب به پیامبر (ص) اشاره دارد: «فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ»، در پرتو رحمت الهی در برابر تندی آن‌ها نرم شدی و اگر خشن و سنگدل بودی از اطراف تو پراکنده می‌شدند. (آل عمران، ۱۵۹)
سراسر زندگی پیامبر (ص) به ویژه در دوران نبوتش گزارش‌های متعددی از مهربانی و عطوفت ایشان گزارش شده است، به خصوص در زمان فتح مکه، با اینکه قریش و مشرکان او را بسیار اذیت کردند، اما حضرت اوج گذشت و مهربانی‌اش را به نمایش گذاشت و فرمودند: امروز بر شما سرزنشی نیست خدا همگان را می‌بخشد.