فاطمی به کاراکتری شدنِ ارائه دهندگان این نوع گردشگری نیز اشاره کرد و افزود: این کاراکترها نشان از نبوغ و خلاقیت در حوزه گردشگری میباشد؛ مثلا برخی کشورهای همسایه با یک بستنی فروشی یا نمک پاشیدنِ متفاوت به کاراکترهای گردشگری تبدیل شدهاند و این موضوع در کشور ما نیز رقم میخورد.
به گفته فاطمی طرح موضوعی با نام گردشگری خلاق به سال میلادیِ ۱۹۸۰ باز میگردد و تجربههای جدیدی برای گردشگران پدید آورد و در کشورمان نیز نوع نگاه به گردشگری بر اساس داشتههای فرهنگی ما بوده است که قبل و بعد از انقلاب در همین حوزه تعریف میشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید مصطفی فاطمی با حضور در برنامه رواق تماشا رادیو گفت و گو درباره گردشگری خلاق گفت: گردشگری به طور کلی به معنای جابهجایی افراد از نقطهای به نقطه دیگر است و در حوزه خلاقیت باید اندیشه و فکری نو در حوزه گردشگری تبلور یابد.
افرادی از جمله عمه لیلا یا کسانی که با لباس سنتی به کاراکتر گردشگری تبدیل شدند، برندهای امروزِ گردشگری ایرانی را رواج دادهاند و این افراد با خلاقیت چنین برندهایی را پدید آوردند و تعدادشان در کشورمان رو به فزونی است.
وی از دیگر سو به راه افتادن بوم گردیها نیز اشاره کرد و افزود: این مدلِ ایرانیزه شدهی گردشگری روستایی در کشورمان بود که تمهای خاصِ روستایی بدان وارد شد؛ چنانچه همه بومها نمیتوانستند نوعی مشابه از گردشگری را به مخاطب عرضه دارند و از این رو به خلاقیتهایی دست زدند که تنوع در حوزه گردشگری را در هر روستایی ارتقا دادند.
وی در این راستا توضیح داد: در حوزه گردشگری خوراک عمدتا به یکسری غذاهای تکراری محدود شده بودیم که در کشورمان روال داشت، ولی امروز خلاقیت در حوزه خوراک بسیار متنوع و زیاد است و در زمینه دم نوش و سرد نوش افراد با نبوغ خاص خود دست به تولیداتی زدهاند و حتی برخی از خوراکیها از دراز نای فرهنگ اصیل ایرانی و شاهنامه حکیم فردوسی بیرون کشیده شده است و ارائه آن نیز به نوعی خاص صورت میگیرد.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از جمله پیشتازانِ گردشگری در سالهای اخیرِ کشورمان را شقِ خلاقِ آن دانست و تصریح کرد: گردشگری خلاق بسیار در کشورمان بروز و ظهور داشته است.