وی ادامه داد: این کلیپ خیلی برای من جذاب بود، چون حرفهای تازهای در آن زده شده بود و خط قرآن را برای پژوهش در پیش گرفتم تا بررسی کنم و ببینم رهبر معظم انقلاب چه ارتباطاتی با قرآن برقرار کردهاند؛ هرچه پژوهش میکردم به موضوعات جالب و گستردهتری میرسیدم و در حقیقت دستم به تولید نمیرفت، چون پژوهش ادامهدار شد.
دهستانی درباره چگونگی تهیه تصاویر آرشیوی این مستند نیز عنوان کرد: وقتی تولیدمان تمام شد، یک سال در پی یافتن آرشیو حتی برای ۲۰ یا ۱۰ ثانیه بودیم که خیلی سخت بود. به دلیل اینکه موضوع ما خاص و درباره قرآن بود، آرشیوها خیلی به کارمان نمیآمد.
در گفتگوی آنا با کارگردان یک مستند مطرح شد؛
دهستانی در پاسخ به این پرسش که چه تغییری در دانستههای شما به عنوان کارگردان نسبت به رهبر معظم انقلاب در مقایسه با زمانی که هنوز این مستند را نساخته بودید، ایجاد شد، گفت: قبلا شنیده بودم که رهبری در هر زمینهای در حد استادی هستند، اما در زمینه قرآن فکر نمیکردم این قدر مسلط باشند و هرچه جلوتر میرفتم، بیشتر متوجه شدم به اولین چیزی که تسلط دارند، قرآن است. ایشان بسیاری از استنادهایی که به مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی میکنند از روی قرآن است و این خیلی برایم مهم و جذاب است.
** مدت زمانی که صرف فرآیند پژوهش شد
این کارگردان درباره مدت زمانی که صرف فرآیند پژوهش کرده است، گفت: پژوهش میدانی ما تقریبا دو تا سه ماه طول کشید، اما برای پژوهش مکتوب حدود بیست جلد کتاب را که «شرح اسم» هم شامل آن میشد در این زمینه مطالعه و یادداشت برداری کردم. پس از آن نیز سراغ کتابهای بعدی رفتم تا به خط داستانی مشخصی برسم.
** تلاش کردم از آرشیوهایی استفاده کنم که برای مخاطب جذاب باشد
کارگردان مستند «ضیاءالدین»، گفت: پیش از این شنیده بودم که رهبر انقلاب در برخی حوزهها در حد استاد هستند، اما در زمینه قرآن فکر نمیکردم این قدر مسلط باشند، ولی هرچه جلوتر رفتم، بیشتر متوجه شدم که معظم له به اولین چیزی که تسلط دارند، «قرآن» است.