قلعه رئیسی کجاست و چرا باید به دیدنش برویم؟

باتوجه به اینکه قلعه‌رئیسی در دامنه کوه های زاگرس واقع شده و آب و هوایی کوهستانی دارد بهترین زمان سفر کردن به این منطقه فصل های بهار و تابستان است و از آن جایی که بخش های بسیاری از این بنا طی سال های اخیر از بین رفته است، مدت زمان پیشنهادی برای بازدید از این بنا حدود ۳۰ دقیقه خواهد بود. همزمان با ورود به شهر قدیمی و ساده قلعه‌رئیسی با در آهنی محصور در میان دیوارهای سنگی روبه رو خواهید شد که این درب قلعه‌رئیسی مشهور است که روزگاری به عنوان یک پایگاه نظامی و دفاعی امنیت و آسایش مردمان این شهر را تامین کرده است.

بیشتر بخوانید:

اینجا محل تولد خورشید است/ چطور به تخت‌جمشید کوچک سفر کنیم؟


منبع: https://www.khabaronline.ir/news/1777835/%D9%82%D9%84%D8%B9%D9%87-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3%DB%8C-%DA%A9%D8%AC%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%86%D8%B4-%D8%A8%D8%B1%D9%88%DB%8C%D9%85

آدرس و دسترسی به قلعه رئیسی

اگر به بازدید از بناهای تاریخی و نظامی علاقه دارید، بازدید از این بنای زیبا را از دست ندهید زیرا این قلعه یکی از بزرگترین قلعه‌های به جا مانده از دوران قاجار است. بنای قدیمی قلعه جزو قلعه های تاریخی و قدیمی کشور به شمار می آید که در سال ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.این قلعه یکی از مشهورترین جاذبه‌های گردشگری تاریخی در کل استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود و می توان پس از بازدید از نمای اصلی ساختمان با معماری سنتی آن آشنا شد زیرا هنوز مرمت ویژه ای در آن صورت نگرفته است. این قلعه دارای کاربری نظامی و دفاعی بوده و اهمیت بسیاری در حفظ امنیت و آرامش محل خود داشته است.

نکات ضروری پیش از سفر

قلعه رئیسی کجاست؟

هرچند امروزه قسمت اندکی از بنای قلعه رئیسی باقی مانده اما می توان دید که طبقه پایین قلعه رئیسی محلی برای ارائه خدمات بوده است به طوری که اتاق خدمه، انبارهای علوفه، مواد غذایی، اصطبل در این قسمت واقع شده است. طبقه بالا نیز در اختیار حاکم یا به قول اروپایی‌ها لُرد منطقه، خانواده او و اتاق های مخصوص دیده‌بانی و محافظان بوده است البته هم اکنون کسی در این قلعه سکونت ندارد اما هنوز در حیاط بزرگ قلعه تعدادی از اتاق ها باقی مانده است.

چرا باید از قلعه رئیسی بازدید کنیم؟

قلعه رئیسی در فاصله ۷۰ کیلومتری از شهرستان کهگیلویه قرار دارد. فاصله قلعه رئیسی با شهر یاسوج حدود ۲۸۵ کیلومتر است و در طول راه می‌توانید از تابلوهای راهنما بهره بگیرید. در مسیر بازدید قلعه از پل قلعه دختر مارون و رود مارون نیز عبور خواهید کرد.

یک شهر قدیمی در جنوب غربی استان کهگیلویه و بویراحمد که دور تا دور آن را کوه های زاگرس احاطه کرده است و از لحاظ در ۷۵کیلومتری شهر دهدشت قرار دارد و از لحاظ موقعیت ارتباطی استان های کهگلویه وبویراحمد ر ابه استان خوزستان متصل می کند.

لازم است بدانید برای بازدید از این قلعه تاریخی نیازی به تهیه بلیت یا پرداخت وجه مقد نیست بلکه بازدید از این قلعه رایگان است.در این محدوده قلعه های تاریخی دیگری مانند قلعه جلو، قلعه گراب و قلعه شوتارو نیز وجود دارد که به شما پیشنهاد می کنیم از آنها هم بازدید و عکاسی کنید البته از شما می خواهیم که در بازدید از آثار تاریخی و میراث فرهنگی به حفظ و حراست از این آثار ملی توجه داشته باشید و اجازه ندهید که حضور شما منجر به آسیب زدن به دیوارها و بخش های مختلف آثار شود.

قلعه رئیسی کجاست؟

علاوه بر این آبشار کمردوغ در استان کهگیلویه و بویراحمد که یکی از زیباترین آبشارهای رشته‌ای ایران است نیز در این شهر قرار گرفته است. این آبشار به همراه درختان بلوط هر ساله جمعیت بسیاری از گردشگران و طبیعت گردان را راهی این منطقه زیبا می کند.

رودخانه‌ی زیبایی در شهر قلعه رئیسی قرار دارد که آب شالیزارها و زمین‌های اطراف آن را تامین می‌کند. شالی و برنج‌ کاری تنها محدود به مناطق شمالی کشور نیست. در این شهر یکی از محصولاتی که از گذشته کشت می‌شود برنج است.

بهترین زمان سفر به قلعه‌ رئیسی

مهرو ماهر: قلعه رئیسی یکی از شهرهای قدیمی استان کهگیلویه و بویراحمد با قدمتی هزار و پانصد ساله در بخش چاروسا است که به دلیل گمنام و بکر بودن این منطقه تاکنون کمتر کسی از نزدیک این بنای تاریخی زیبا را به چشم دیده است.کاربری این بنای رها شده پایگاه نظامی و دفاعی بوده که بخشی از آن نیز قابلیت سکونت و زندگی داشته است. نام گذاری این قلعه نیز به دلیل احداث آن در شهری به همین عنوان است.