امتیاز خاص الهی برای روزه‌داران؛ چرا باید در ماه مبارک رمضان روزه بگیریم؟

** ادیان دیگر هم «روزه» داشتند

وی افزود: خدا می‌گوید، روزه را برای خدا می‌گیری، خدا مزدت است، خدا را داری؛ یعنی هر چه می‌‌خواهی به تو می‌دهد، خیلی است که «الصَّوْمُ‏ لِي‏ وَ أَنَا اُجْزَي بِه» من مزدش هستم.

** مزد روزه‌دار چیست؟

وی ادامه داد: تمام امت‌های گذشته روزه را داشتند. روایت داریم امام محمدباقر می‌‌فرماید: در ماه ما هم نبوده است، ماه مبارک مختص به روزه انبیاء بوده است، اما امت‌ها در غیر این ماه روزه می‌ گرفتند، خداوند عالم به احترام خاتم‌‌الانبیاء (ص)، روزه را در این ماه مبارک رمضان گذاشت که ماه مبارک و خیلی با عظمت است.

** چرا ماه رمضان؟

یک استاد اخلاق گفت: خدا می‌گوید، روزه را برای خدا در ماه مبارک رمضان می‌گیری، خدا مزدت است، خدا را داری؛ یعنی هر چه می‌‌خواهی به تو می‌دهد.

** ثواب نماز در حرم امام علی (ع)

وی ادامه داد: دستتان را بلند کنید سر سفره برای فرج امام زمان دعا کنید، خدا می‌داند دعایت مستجاب است، چند طایفه دعایشان مستجاب است، یکی شخص روزه دار موقع افطار، حضرت فرمودند: دعایش مستجاب است، خب برای فرج امام زمان دعا کنید که خداوند این شیعه را نجات دهد.

وی افزود: «شب قدر» مقدرات الهی برای عالم وجود، در ماه مبارک رمضان قرار دارد، این‌‌ها سبب مزیت این ماه شده است، خیلی ماه با عظمتی است، خداوند به احترام، به واسطه این جهات، این ماه را اشرف از همه ماه‌‌ها قرار داد. پیغمبر (ص) فرمود: اشرف از همه ساعات.

 ** نازل شدن 130کتاب آسمانی در ماه رمضان

** اقامه نماز قبل از افطار ثوابی دیگر دارد

آیت‌الله ناصری تصریح کرد: پیغمبر (ص) می‌‌فرماید که ماه رمضان، افضل بهترین تمام ماه‌‌ها است، چرا؟ این فضلیت برای چیست؟ چون تمام کتاب‌های آسمانی که بر هر پیغمبری نازل شده است، در این ماه نازل شده است، شرافت دارد، تقریبا 130 کتاب آسمانی داریم، اینطوری که از سابق نظرم است، که تورات و انجیل و زبور و قرآن چهار تایش است که در قرآن و جاهای دیگر اسم برده شده است، یکصد و سی تا کتاب آسمانی، این ها همه‌شان در ماه مبارک نازل شده است که عظمت ماه مبارک را می رساند.

وی  گفت: مکه اشرف از همه زمین‌ها است، چرا؟ چون خانه خدا در آن است، مثلاً مدینه اشرف نسبت به جاهای دیگر است، چرا؟ چون قبر پیغمبر (ص) در آن است، نجف اشرف از همه جا است، چرا؟ چون قبر امیرالمؤمنین (ع) در آن است، 2 رکعت نماز در حرم حضرت امیر (ع) خواندن ثواب 200 هزار رکعت نماز را دارد.

انتهای پیام/


منبع: https://ana.press/fa/news/840775/%D8%A7%D9%85%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D8%AE%D8%A7%D8%B5-%D8%A7%D9%84%D9%87%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%87%E2%80%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%A7%D9%87-%D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%B1%DA%A9-%D8%B1%D9%85%D8%B6%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%A8%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%85

مرحوم آیت‌الله ناصری:

** سر سفره افطار دستانتان را بلند کنید و …

این استاد اخلاق اظهار داشت: مثلاً فرض بفرمایید عظمت هر شی‌ای، زمانی، مکانی و حالی به واسطه آن امر عظیمی است که در آن زمان و در آن مکان واقع شده است، مثلا آسمان هفتم حالا در اصطلاحی که منجمین می‌گویند من نمی‌‌دانم، آسمان هفتم اشرف از جمیع آسمان‌ها است، چرا؟ چون عرش در آن است، آسمان چهارم افضل است از سایر آسمان‌ها است، چرا؟ چون «بیت المعمور» در آن است.

به گزارش خبرنگار دین و آیین خبرگزاری آنا،‌ مرحوم آیت الله محمدعلی ناصری از اساتید اخلاق  و مجتهدان به نام تشیع درباره اهمیت روزه‌داری  در ماه مبارک رمضان بیان داشت: در این ماه، روزه باشیم، نه اینکه یک تجربه گرسنگی کشیده باشیم و نتیجه‌ای نگرفته باشیم، حضرت حق می‌فرماید: «الصَّوْمُ‏ لِي‏ وَ أَنَا اُجْزَي بِه» روزه را برای من می‌‌گیرند، من هم مزد شان هستم، هر که روزه را برای من بگیرد من مزدش هستم.

این مجتهد به نام تشیع خاطرنشان کرد:‌ موقع افطار هم برادرها، خواهرها، حتی المقدور مقید باشید نماز را بخوانید و افطار کنید، ثواب دیگری دارد قبل از افطار نماز بخوانید، اجر، مقام، ثواب، درجه، عطر و جلوه دیگری این نمازتان دارد. بعد از نماز هم که می‌خواهید خانه بروید و سر سفره رسیدید، اول اینکه سر سفره رسیدید عجله برای افطاری نکنید. 14 تا 16  ساعت صبر کردید، 2 دقیقه دیگر هم صبر کنید.

** روزه ماه رمضان تنها مختص مسلمانان است

آیت‌الله ناصری با بیان اینکه روزه‌داری در ادیان دیگر الهی هم بوده است،‌ ابراز داشت: این روزه در تمام امت‌های گذشته بوده است، حتی زمان حضرت آدم (ع)، آن زمان هم روزه بود، شریعت داشت، حضرت آدم (ع) هم پیغمبر اولوالعزم است، دارای شریعت است، احکام بود، روزه بود، نماز بوده است، اما نه به سبک ما.

** علت برتری برخی مکان‌ها و زمان‌ها